Laat je verrassen en verbazen door drie moderne circusvoorstellingen

Hou je van theater in al zijn vormen? Laat je dan verrassen door de "liefdesbaby" van circus, theater, dans, muziek, vormgeving en een levendige fantasie: het moderne circus! Alles kan en mag in dit genre, met de focus op verhaal, personages en vorm. En natuurlijk imponerende trucs en adembenemende stunts, want dat is en blijft circus. Nieuwsgierig? Dit seizoen presenteren we drié top circusvoorstellingen. Komt dat zien!

Rechtstreeks uit Canada: FLIP Fabrique speelt Six°


Velen uit het circuscircuit volgens deze getalenteerde groep uit Quebec op de voet. In Six° spelen zij vijf vreemdelingen die door een mysterieuze uitnodiging naar een verlaten huis gebracht worden. Eenmaal binnen blijkt niets te zijn wat het lijkt. Het huis komt tot leven en confronteert hen met hun diepste persoonlijkheden. Het verhaal van de voorstelling is gebaseerd op de six degrees of separation theorie, die stelt dat elke persoon op aarde slechts zes sociale interacties van elkaar verwijderd is. En met vijf vreemdelingen op het podium reist dan de vraag: wie is deze zesde link in de ketting?

Laat meesterfopper Jamie Adkins en zijn compagnons je vermaken en verbazen in een duizelingwekkende voorstelling vol met acrobatiek, waarin zelfs de meest aardse zaken een magische twist ondergaan.

Six° is te zien op donderdag 3 november in Theater de Bussel.
Kaartjes zijn te bestellen via deze link.

----------

Cultfilm in circusvorm: A Clockwork Orange van Tall Tales Company


Vijftig jaar nadat Stanley Kubrick dit befaamde verhaal verfilmde, speelt de Rotterdamse groep Tall Tales Company deze klassieker in een circus-setting: A Clockwork Orange. Herbeleef het verhaal van de gewelddadige Alex en zijn bende aan de hand van hoogstaande acrobatiek. Gewelddadige uitspattingen worden omgegoten in sierlijk bewegingen, en door de muzikale onderlaag behoudt het grimmige verhaal ook een vorm van schoonheid.

Tall Tales Company neemt je mee in een wereld waarin regels er even niet meer toe doen. Het belooft een tijdloos acrobatisch spektakel te worden over schoonheid, grenzen en aantrekkingskracht van geweld.

A Clockwork Orange is te zien op donderdag 30 maart in Theater de Bussel.
Kaartjes zijn te bestellen via deze link.

----------

Kafkaëske circus-thriller: JANUS

Een man zit in een kamer met een tafel, stoel en kast. Er is geen uitgang. Dat lijkt een eenvoudige setting, toch? Wacht maar tot JANUS begint, want al snel wordt duidelijk dat een onzichtbare kracht een verraderlijk spel probeert te spelen met de man. Wie heeft er nu écht de touwtjes in handen? Dat zie je vanzelf in deze magische, Kafkaëske en ook grappige circus-thriller. Ohja, en er zitten hoeden in. Heel. Veel. Hoeden.

JANUS is te zien op zondag 30 april in Theater de Bussel.
Kaartjes zijn te bestellen via deze link.

------

We hopen je te mogen verwelkomen bij één van deze prachtige en verbluffende voorstellingen!

Tall Tales Company

Tall Tales Company

A Clockwork Orange

30 mrt 20:15
JANUS

JANUS

Michael Zandl & Tom Henden

30 apr 15:00
FLIP Fabrique

FLIP Fabrique

Six°

GEWIJZIGDE AANVANGSTIJD 20:15 UUR
3 nov 20:15 - 21:25